П`ятниця, 19.04.2024, 23:51
Вітаю Вас Гість
Головна | Реєстрація | Вхід
Юрій Футуйма surg&sing site
Головна » 2013 » Грудень » 2 » Баріатрична хірургія – новий європейський метод лікування морбідного ожиріння та цукрового діабету ІІ типу
23:58
Баріатрична хірургія – новий європейський метод лікування морбідного ожиріння та цукрового діабету ІІ типу


Баріатрична хірургія – новий європейський метод лікування морбідного ожиріння та цукрового діабету ІІ типу

На сьогоднішній день майже 25 % жителів планети мають надмірну масу тіла. В таких людей значно зростає ризик захворіти на цукровий діабет, атеросклероз, серцево-судинні захворювання, жовчно-кам’яну хворобу, гіпертонічну хворобу, варикозне розширення вен, розвиток трофічних виразок, гангрен пальців та багато інших, що веде не тільки до ранньої інвалідності таких людей в молодому віці а й до ранньої смертності.

Нові хірургічні методи лікування морбідного ожиріння та цукрового діабету ІІ типу за новітніми європейськими технологіями віднедавна застосовують і на базі університетської лікарні.

Застосування даної методики дозволяє знизити масу тіла хворих на морбідне ожиріння в середньому на 65-72% протягом двох років після хірургічного лікування, причому у 98,7 % оперованих пацієнтів в подальшому житті маса тіла не зростала. Відповідно, зникли й симптоми всіх супутніх захворювань.

Враховуючи те, що більшість хворих на морбідне ожиріння хворіють на цукровий діабет ІІ типу, спостереження показали, що вже в перші 2-3 місяці післяопераційного періоду у таких оперованих пацієнтів значно знижується рівень глюкози в крові. До 60 % хворих після операції взагалі відмовились від застосування протидіабетичних препаратів. А ті пацієнти, яким до операції вводили інсулін, знизили дозу з 80-120 Од на добу в середньому до 27 Од.

Таким чином сучасні баріатричні операції, які доступні для пацієнтів і у нашій клініці, дають змогу не тільки стійко та на все життя зменшити вагу тіла у хворих з ожирінням, виключають потребу в прийомі цукрознижуючих препаратів у хворих на цукровий діабет ІІ типу або ж на 2/3 зменшують потребу в інсуліні, а й мають стійкий ефект у попередженні розвитку супутніх захворювань та інвалідності хворих.

Отримати консультацію по даному питанню можна в доктора медичних наук, професора Дзюбановського Ігора Яковича (кабінет знаходиться в хірургічному відділенні Тернопільської університетської лікарні).

Плановий консультативний прийом пацієнтів із вказаною патологією щопонеділка проводить кандидат медичних наук, доцент Футуйма Юрій Михайлович в кардіо-ендокринологічному диспансері. Можна попередньо домовитись за тел. 068 – 147-50-60.
Категорія: Нові методи лікування ожиріння і діабету | Переглядів: 664 | Додав: Юрій | Теги: професор Дзюбановський Ігор Якович, баріатрична хірургія, морбідне ожиріння, доцент Футуйма Юрій Михайлович, цукровий діабет ІІ типу | Рейтинг: 5.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Створити безкоштовний сайт на uCoz